Rebaseonu

Läksin Pätuga jalutama, et püüda fotokaga veel viimaseid hetki päevast.
Mereakadeemia spordisaali katusel rippusid lahedad jääpurikad:

Jõudsime veel enne täielikku päikeseloojungut Paeväljale:

Jalutasime mööda panga äärt.
Pult on väga lahe asi fotoka juures, kui fotograaf tahab ka pildile jääda. Niisiis saigi mõned pildid koos ka tehtud:

Ja oligi päike loojumas:

Seal samas juhtus ka tore lugu. Pätu võttis mingid lõhnad üles ja ronis ühte lohku asja lähemalt nuuskima. Loomulikult pärast lõhnade ära nuusutamist ei saanud ta sealt enam üles tagasi:

Enne seda olin märganud, et mingi pikakarvaline taksikoer kauguses läheneb uudishimulikult Pätu poole. Arvasin, et keegi veel seal jalutab oma koeraga ja korjan enda koera ennem ära kui nad omavahel kiskuma lähevad. Panin fotoka kotti, et sellega midagi ei juhtuks, kui teda traksidest sikutades ise ka alla peaks käima. Kui loom üles päästetud ja "taksi" päris lähedale jõudnud (umbes 25m eemal), avastasin, et see polegi taksi, vaid hoopis rebane. Umbes Pätu suurune, kuid vähemalt poole pikemate jalgadega. Sellistega käppadega on päris hea lumes vudida. Suur elamus on oma silmaga nii lähedalt rebast näha, eriti veel Lasnamäel :D
Elu seal kandis ikka käib, sest olen seal varem näinud ka hirvi, jänest ja siilinahka, mille oli rebane saagist järgi jätnud.
Kahjuks ei õnnestunud peale rebase märkamist mul fotokat nii kiiresti kotist välja saada kui tarvis ja siis peale selle tuli veel üks jama teise otsa, mis rikkusid pildi tegemise ära:
  1. Kotis oli soojem kui väljas, mistõttu külmunud objektiiv oli uduseks läinud.
  2. Suure ähmiga ei teadnud, millist programmi kasutada ja keerasin ilmselt automaatika peale, et las masin ise otsustab, kuid see valib teravustamiseks kõige lähema objekti, milleks olid oksad.
  3. Käed värisesid suurest erutusest.
Loomulikult tulevad sellistes oludes head ja teravad pildid :D
Nagu järgmiselt pildilt näha, polnud rebane selleks ajaks enam eriti ootavas seisundis, kui lõpuks fotoka kotist kätte sain. Tõmbasin kiiresti kindaga objektiivi puhtaks, keerasin poolautomaatse käsivõtte peale, et teda paremini oksade vahelt tabada, kuid MacGyver põgenes nõlvalt alla ja talle karukombel lumes järele sumbates oli ta juba silmapiirilt kadunud.
Kui hästi üritada, on võimalik ette kujutada, et pildil on rebane :D

Koduteel tabas mind veel üks üllatus - Tähesaju City juurde oli värskelt ehitatud väike lumelinn. Kõige huvitavam töö oli Toyota, mida pildistasin järgmisel päeval päikesevalguses uuesti:

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Jalgrattamatk

Muljeid talvisest rattasõidust

Segadus kella keeramisega